mandag 8. mars 2010

Det våres i drivhus og planterom

Lenge siden jeg skrev noe her inne nå. Vinteren er jo ikke akkurat høysesong for Brugmansia. Dette har vært min første vinter med drivhus i drift og spenningsmomentet har vært om jeg ville klare å holde det varmt nok gjennom vinteren. Ca 12 kvm. har vært delt av med bobleplast og oppvarmet ved hjelp av 2 stk. 3,2 kw vifteovner. Temperaturen har ligget fra som lavest -2 og opp til ca. 12 grader. Minusgradene har nok bare vært i kortere perioder, for plantene ser ut til å ha tålt det greit. Nå har jeg åpnet for litt mer plass, fått montert en hylleseksjon og spredt plantene litt mer utover. Sola varmer godt på dagtid og temperaturen kommer fort opp i 20-25 grader på ettermiddagen, når sola skinner. Noen av plantene ser mistenkelig døde ut, men mange kommer nå med nye skudd og faktisk er det allerede knopper på et par planter :-)

For noen dager siden fraktet jeg ned flere brett med stiklinger, som har stått i kjelleren og rotet seg siden i høst. Nå skal de få litt tid på seg i drivhuset, før det er på tide å åpne "Blomsterknatten" i april.

Det er utrolig deilig å være i gang, selv om snøen fortsatt ligger metertykk på alle flatene ute, grønnes det i drivhus og planterom og det gir håp om en ny vår og sommer.

1 kommentar:

  1. Så fint å se :) Alle tegn med vår tas i mot med takk for tiden. Min engletrompet står på kaldt planterom og har ikke kommet noen vei enda. Men det er tegn til liv i det minste!

    SvarSlett