torsdag 22. juli 2010

Salmon Perfection x Maya - nr 1
Dette er min første kontrollerte pollinering, hvor jeg tok pollen fra Maya og bestøvet noen blomster på Salmon Perfection. Resultatet ble en frøkapsel som modnet gjennom vinteren 2008/2009. Begge disse plantene er friske og har ikke vært angrepet av spinnmidd her hos meg. Frøene ble sådd på senvinteren 2009. Spiringen var god og jeg satt tilslutt med alt for mange planter. Løsningen ble å sende en del av frøplantene til fosterforeldre rundt om i landet, men en liten klausul om at jeg forbeholdt meg retten til å få tilbake en stikling eller 3 hvis plantene skulle vise seg å bli veldig fine. Foreløpig vet jeg ikke så mye om disse "fosterbarna", men i går begynte en av de jeg beholdt selv å blomstre.

Med tanke på hvordan foreldrene ser ut, ønsket jeg meg en variegert plante, med rosa dobble blomster. Ingen av frøplantene ble variegert, men blomsten ser svært så lovende ut :-)


Foreløpig svakt babyrosa, men den mørknet mer utover kvelden i går, så det blir spennende å se om en dag eller 2 hva den endelige fargen blir og om den senker "skjørtene" en del mer. Den er nemlig ikke bare dobbel, men i hvert fall trippel, ser det ut for. Det er 4-5 knopper til på gang, så her har jeg litt å følge med på framover. Planten som står ved siden av denne har spinnmidd, men så langt ser det ut til at frøplanten har arvet foreldrenes egenskap som gjør at midden ikke liker den.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer. Det var en lekker variant!

    SvarSlett
  2. Nydelig blomst på denne, blir spennende å følge med på fremgangen på den og alle søsknene :) Gøy med egne kryssninger!

    SvarSlett